Manje oružja, manje tragedija

Muškarac u Petrinji čisteći tavan pronašao pet zolja, žena u Sunji dvije ručne bombe

08.03.2023 u 11:13

Bionic
Reading

Policija javlja da je u utorak, 7. ožujka, građanin policiji u Gvozdu dragovoljno predao karabin, zračnu pušku i 30 komada streljiva

Policija je objavila da je istog dana, u jutarnjim satima, građanin čisteći tavan kuće u Petrinji pronašao pet zolja, dok je građanka u Sunji pronašla dvije ručne bombe. Nadalje, na području Dvora policijski su službenici prilikom ophodnje pronašli 10 mina, 400 grama eksploziva i tri ručne bombe. Navedena ubojita sredstva je s mjesta pronalaska izuzeo i uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pozivamo građane da predaju sve vrste ubojitih sredstava bez ikakvih sankcija u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Policija poziva sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju, skrivaju ili pronađu ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Stručno osposobljeni policijski službenici će na siguran način preuzeti.