NEMILI DOGAĐAJ

Muškarac pratio djevojčicu u Puli: 'Zgrabio ju je za kapuljaču, ali se uspjela otrgnuti i pobjeći'

30.01.2023 u 21:16

Bionic
Reading

Nakon što je napisala objavu na službenim stranicama OŠ Kaštanjer o nemilom događaju u kojem je možebitno napadnuta jedna učenica, ravnateljica Nada Crnković je za Glas Istre pojasnila što se točno dogodilo.

Ta verzija je, naravno, svjedočenje samo djevojčice.

Kako je za Glas Istre pojasnila ravnateljica Nada Crnković, incident se dogodio prošli tjedan kada je učenica iz viših razreda doživjela neugodnu situaciju, odnosno napad od strane nepoznate muške osobe srednjih godina.

Učenica se vraćala iz škole u popodnevnim satima te ju je muškarac pratio u jednoj od sporednih ulica između Rakovčeve i Stankovićeve ulice. Kontakt se dogodio kada ju je muškarac uhvatio za kapuljaču, te se djevojčica uspjela otrgnuti i potrčati natrag prema školi i alarmirati nastavnika i roditelje.

Stigao je i odgovor Policijske uprave istarske. Oni kažu da su 25. siječnja oko 13.30 sati zaprimili dojavu da je nepoznati muškarac nedaleko škole na Kaštanjeru neko vrijeme hodao iza djeteta, nakon čega je uhvatio dijete za kapuljaču, no ono ga je udarilo i pobjeglo prema školi.

"Policijski službenici su odmah po dojavi izašli na teren, no obilaskom područja oko škole nije zatečena osoba koja bi odgovarala danom opisu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i redovito obilaziti područja oko svih škola na području Pule u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece", ističu iz Policijske uprave istarske.