podgorica

Muškarac koji se bombom raznio na ulazu suda u Crnoj Gori od ranije je poznat policiji

03.03.2023 u 15:36

Bionic
Reading

U eksploziji bombe koja se dogodila u petak u zgradi podgoričkog Osnovnog suda jedna je osoba poginula, osam ih je hospitalizirano, od kojih petoro imaju fizičke ozljede, a crnogorska policija navela je da je riječ o samoubojstvu čije motive još istražuje

Crnogorska policija potvrdila je da se radilo o samoubojstvu, a prema navodima medija u Podgorici počinitelj je ranije osuđivan zbog napada na policijske službenike i falsificiranje.

“U 11:35 sati dobili smo dojavu da je u zgradi Osnovnog suda aktivirana eksplozivna naprava i da ima ozlijeđenih. Utvrdili da je smrtno stradao M.B. (40) koji je aktivirao eksplozivnu napravu", rekao je Srđan Korać iz Uprave policije Crne Gore.

  • +2
Eksplozija bombe ispred Osnovnog suda u Podgorici Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Direktorica crnogorskog Kliničkog centra Ljiljana Radulović priopćila je da je u tu medicinsku ustanovu primljeno osam pacijenata, od kojih njih pet imaju fizičke ozljede, ali da su svi pacijenti izvan životne opasnosti.

"Prijavilo se osam pacijenata na pregled u Urgentnom centru. Od toga pet pacijenata ima i fizičke ozljede. Četiri pacijenta će biti primljeni na daljnje bolničko liječenje", rekla je Radulović, istaknuvši da su ozljede nastale od gelera.

Crnogorska policija priopćila je da se radilo o aktiviranju ručne bombe, no da još utvrđuje motive samoubojstva četrdesetogodišnjeg Podgoričanina.

U trenutku eksplozije u sudu je bio veliki broj ljudi. 

Crnogorsku javnost ova tragedija posebno je uznemirila nakon masakra na Cetinju, koji se dogodio u kolovozu prošle godine, kada je u pomahnitalom pohodu Cetinjanin Vuk Borilović ubio 11 sugrađana, a teško ranio njih šest.