uhićen je

Muškarac kod Fažane vozio bez položenog vozačkog ispita i bez pojasa, ali s drogom

15.02.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola zaustavili su 13. veljače oko 23.20 sati u Ulici Dragonja u Valbandonu automobil Fiat pulske registracijske oznake, a kojim je upravljao 36- godišnjak

Policija javlja da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako nema ni vozačku dozvolu, odnosno da upravlja automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom. Kod sebe nije imao ni dokument s fotografijom, a policijskim službenicima predao je 2.1 grama amfetamina i 0.4 grama marihuane. Policijski službenici ponudili su mu testiranje na prisutnost droga u organizmu, no 36-godišnjak je testiranje odbio.

Budući da je postojala opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o osobnoj iskaznici, policija je protiv 36-godišnjaka podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od devet dana.