bijeg s mjesta nesreće

Muškarac kod Čakovca vrludao po cesti pa retrovizorom teško ozlijedio djevojčicu i pobjegao, vrlo brzo je uhićen

22.08.2022 u 10:43

Bionic
Reading

U petak 19. kolovoza oko 20.30 u Zasadbregu kod Čakovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 30-godišnji vozač u trenutku prometne nesreće upravljao Opel Astrom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste broj 2013 kroz mjesto Zasadbreg. Tom prilikom nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je u blagom zavoju djelomično automobilom sišao izvan kolnika te je vanjskim bočnim ogledalom udario u tijelo pješakinje (mlađe maloljetnice), koja je stajala na kolnom ulazu u dvorište obiteljske kuće. Nakon udara pješakinja je pala na asfaltiranu podlogu kolnog ulaza.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu te je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena i zadržana je na liječenju.

Nakon nesreće 30-godišnjak je vozilom napustio mjesto događaja prometne nesreće, a da nije sačekao dolazak policijskih službenika. Vozača koji je napustio mjesto događaja pronašli su policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec te ga priveli u službene prostorije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je uhićen te mu je vađena krv i izuzet urin radi analize, dok će se na Opel Astri provesti izvanredni tehnički pregled. Uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 30-godišnjak s područja Općine Sv. Juraj na Bregu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.