nekoliko sati nakon milanovića

MORH ponovno šuti: U vojarni u Delnicama teško ozlijeđen vojnik

19.05.2023 u 19:39

Bionic
Reading

U delničkoj Vojarni 'Stožerni brigadir Ante Šaškor' u Delnicama jučer je došlo do teškog ozlijeđivanje jednog vojnika, navodno netom nakon što je vojarnu napustio predsjednik Milanović

Predsjednik Zoran Milanović jučer je u delničkoj Vojarni 'Stožerni brigadir Ante Šaškor' sudjelovao na obilježavanju 32. obljetnice osnutka specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga. Tom prigodom kratko se obratio okupljenim vojnim djelatnicima.

'Vaša postrojba je elitna, u teškom i nezahvalnom vojničkom poslu ovo je vjerojatno najteža. Vjerojatno neobično promatraču sa strane zvuči kada satnik dobije pet slobodnih dana za nagradu. U civilnom životu to se podrazumijeva ili se radi od kuće, no odabir ovog posla govori sve o ljudima koji su ga odabrali', rekao je u kratkom obraćanju predsjednik.

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Nakon odlaska predsjednika u vojarni je došlo do ozlijeđivanja jednog vojnika.

Ozljeda šake sanirana mu je u KBC-u Rijeka. Teško su mu ozlijeđene i oči, potvrđeno je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov iz izvora bliskih Glavnom stožeru.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović s delegacijom.

Ministarstvo obrane o ovom događaju nije izvijestilo javnost.