OČEVID U TIJEKU

More na Korčuli izbacilo tijelo nepoznatog muškarca

28.03.2024 u 21:50

Bionic
Reading

U uvali Orlanduša na otoku Korčuli danas, u četvrtak 28. ožujka, u poslijepodnevnim satima, pronađeno je tijelo nepoznatog muškarca

Beživotno tijelo pronašao je Postranjanin Dinko Šegedin koji ima vikendicu u uvali Orlanduša na Defora, na južnoj strani otoka. Poslijepodne je proveo obavljajući radove u vikendici, a onda je opazio neobičan prizor u moru. Dalekozorom je zaključio da se radi o truplu, piše Dubrovački vjesnik.

'Prvo sam mislio da je bova, ima dosta juga, valovi u vali su baš veliki. No, jedan pogled kroz kanoćal probudio mi je sumnju da se radi o čovjeku. Nazvao sam prijatelja, a on je obavijestio policiju koja je došla prilično brzo', ispričao je potreseni Dinko.

Policija je unatoč jako lošem vremenu i valovima, uz pomoć Dinka i lokalnog stanovništva, porinula barku te su tijelo izvukli na obalu. Postranjani nam otkrivaju da je tijelo u visokom stadiju raspadnutosti i vrlo neugodnog mirisa. Nije u ronilačkom odijelu, već u svakodnevnoj odjeći. Pretpostavljaju da je doplutao iz Albanije ili neke druge države u blizini.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

'Danas poslijepodne je, uz pomoć građana, na kopno iz mora u uvali Orlanduša izvučeno tijelo osobe na kojem su nastupile truležne promjene.

U tijeku je očevid na mjestu događaja nakon čega će se tijelo preminule osobe prevesti na Odjel patologije dubrovačke Opće bolnice u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Ova Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka osoba koje se mogu povezati s ovim pronalaskom', navode iz PU DNŽ.