izvijestila policija

Mirna novogodišnja noć u Istri

01.01.2022 u 12:45

Bionic
Reading

Novogodišnja noć u Istri protekla je mirno te nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo, veća narušavanja javnog reda i mira niti teža stradavanja u prometu, izvijestila je u subotu istarska policija

"Premda su građani staru godinu ispratili s vatrometima, nitko nije ozlijeđen prilikom korištenja pirotehnike", kazala je glasnogovornica policije Suzana Sokač.

Prema podacima policije na području Pule zabilježena su dva manja narušavanja javnog reda i mira, u kojima nitko nije ozlijeđen. Jedno se dogodilo u ugostiteljskom objektu u Rizzijevoj ulici oko 1.55 sati kada su se potukli 33-godišnjak i 27-godišnjakinja, a muškarac je udario i 42-godišnju ženu koja ih je pokušala razdvojiti.

Drugi se događaj dogodio deset minuta kasnije u Usponu Svetog Stjepana, gdje su jedan maloljetnik, 20-godišnjak i 22-godišnjak vikom narušavali javni red i mir, a tijekom policijskog postupanja, na policijske službenike počeo je vikati i 18-godišnjak. Protiv sudionika oba događaja policija će podnijeti optužne prijedloge nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, tijekom novogodišnje noći zabilježeno je pet prometnih nesreća, dvije nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i tri nesreće s materijalnom štetom. Unatoč upozorenjima policije, tri nesreće dogodile su se jer su vozači sjeli za volan pod utjecajem alkohola i upravljali neprilagođenom brzinom. Prometne nesreće dogodile su se na području Poreča, Umaga, Pule i Labina, a policija će protiv vozača koji su ih skrivili pokrenuti prekršajni postupak. 

Inače, na području Istarske županije boravi oko deset tisuća gostiju koji su Novu godinu dočekali u petnaestak otvorenih hotela i dva kampa na istarskom poluotoku.