nova gradiška

Maloljetnik bez vozačke dozvole autom se zabio u stup; teško je ozlijeđen, a zaradio je i prekršajnu prijavu

03.02.2023 u 13:37

Bionic
Reading

Maloljetni vozač (17) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u Novoj Gradiški u četvrtak navečer, izvijestila je brodsko-posavska policija

'U Novoj Gradiški, na raskrižju Ulica Josipa Jurja Štrosmajera, Jurja Haulika i Maksimilijana Benkovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena', piše u priopćenju PU brodsko-posavske.

U priopćenju se navodi kako je 'očevidom utvrđeno da je stariji maloljetnik (17), upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i nevezan zaštitnim sigurnosnim pojasom, dolaskom pred raskrižje zbog neprilagođene brzine u kočenju i zanošenju preko prometnog otoka sletio na kolnik Ulice Slavonskih graničara, gdje je automobilom udario u betonski stup. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te podnose optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu jer nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.