uskok u akciji

Lovrinčević se oglasio nakon pokretanja istrage

30.01.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Nakon što je Uskok jučer priopćio da je pokrenuo istragu protiv Jurice Lovrinčevića - bivšeg posebnog savjetnika bivšeg ministra gospodarstva, Lovrinčević se oglasio na Linkedinu.

'Puno je bilo upita novinara u proteklom razdoblju, a pogotovo jučer kada je objavljena vijest da je USKOK pokrenuo istragu. Inače sam dostupan medijima, no zbog izvida u tijeku i istrage koja je pokrenuta nisam u mogućnosti dati bilo kakav novi komentar ili informaciju.

Međutim, stojim iza svega što sam rekao i napisao kad je ova priča krenula. Doći će trenutak kada će izvidi i istrage i završiti. Tada ću opet biti uobičajeno dostupan i moći ćemo sve proći. Do onda – budite dobro, čitajte i slušajte pažljivo, istina je često između redova, a sve što sam tvrdio prije – tvrdim i danas', napisao je Lovrinčević.

Podsjetimo, Uskok je pokrenuo istragu protiv Jurice Lovrinčevića - bivšeg posebnog savjetnika bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića, zbog sumnje da je trgovao utjecajem i pokušao izvući novac pri dogovaranju zakupa oglasnog prostora na Mreži TV.

  • +12
Jurica Lovrinčević Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Lovrinčević je, tvrde tužitelji, iskorištavao svoju poziciju posebnog savjetnika u kabinetu ministra gospodarstva te člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi osigurao da se novcem iz državnog proračuna 'ostvari financijski probitak za osobu od njegova povjerenja'.