drama u splitu

Lopov zatečen u krađi, napao policiju sjekirom, bježao, pa nasrnuo na njih čekićem i pijukom

18.09.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Splitski policajci u subotu ujutro spriječili su krađu iako je lopov na njih prvo nasrnuo sjekirom, potom se dao u bijeg, a kada su ga sustigli, napao ih je čekićem i pijukom

Splitskoj policiji u subotu ujutro oko 1.18 sati stigla je dojava o provali u poslovne prostorije u Trondheimskoj ulici. Kada se prvi policajac približio mjestu događaja, sumnjao je da je provalnik još unutra. U tom trenutku, vrata se naglo otvaraju, a iz prostora na policajca nasrće muškarac koji je u ruci držao oruđe nalik na sjekiru s drvenom drškom. Provalnik ga je napao, udario ga u prsa, opisuju detalje u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Policajac pada na pod, a muškarac počinje bježati. No, policajac ustaje, trči za njim zajedno s još dvojicom svojih kolega. Muškarcu u bijegu izdaju zapovijed da se zaustavi. No, lopov se oglušuje i nastavlja bježati.

Odlučni u namjeri da uhvate počinitelja kaznenog djela, policajci nastavljaju trčati za njim. Sustižu ga u Doverskoj ulici. U tom trenutku se mušarac okreće prema njima, a u rukama drži čekić i pijuk. Policijski službenik nad njim upotrebljava sredstva prisile, izbija mu iz ruke oruđe i upotrebljava sprej s nadražujućom tvari. 

Nakon što je muškarac polegnut na pod, nastavlja s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljena sredstva za vezivanje. 

Nakon pružene liječničke pomoći, doveden je u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, pronađen je provalnički alat i utvrđena su oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 €. Novac je pronađen kod muškarca. Utvrđena su oštećenja na još jednom neotvorenom sefu kojega nije uspio otvoriti jer ga je policija, očito, prekinula svojim dolaskom. Muškarac je u nedjelju priveden pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.