TRAGEDIJA NA ŽITNJAKU

Kamion pregazio i usmrtio djevojčicu, uopće nije kočio? Oglasio se i ministar

08.09.2023 u 13:52

Bionic
Reading

U petak oko 12.40 u Zagrebu, na kolniku ulice Žitnjak, kamion je naletio na devetogodišnju djevojčicu koja je preminula na licu mjesta

'Danas 8. rujna oko 12.40 sati u Zagrebu, na kolniku Ulice Žitnjak, dogodila se prometna nesreća-nalet teretnog vozila na dijete uslijed čega je dijete preminulo na mjestu događaja. Očevid je u tijeku', objavila je zagrebačka policija.

Oko 12.40 sati u Zagrebu, na kolniku Ulice Žitnjak, dogodila se prometna nesreća – nalet teretnog vozila na dijete uslijed čega je dijete preminulo na mjestu događaja, objavila je zagrebačka policija.

Djevojčica je izlazila iz autobusa na povratku iz škole i vozač autobusa stajao je kako bi propustio dijete da prijeđe kolnik. U tom trenutku na djevojčicu je naletio kamion i na mjestu je usmrtio, piše Jutarnji list.

Prometna nesreća na Žitnjaku Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Nesreća se dogodila na mjestu gdje postoji obilježen pješački prijelaz, kao i odgovarajući prometni znak uz koji je istaknut i znak autobusne postaje. Kako Jutarnji list doznaje, kamion uopće nije kočio kako bi se zaustavio da propusti pješake. Dijete i stanuje nedaleko od mjesta nesreće, a u šoku su bili i vozač i putnici autobusa iz kojeg je djevojčica izašla na kolnik.

Nad vozačem će policija provesti kriminalistlčko istraživanje kako bi se ustanovile sve okolnosti nesreće i zašto nije stao kad je vidio da se zaustavio autobus.

Vlasnik tvrtke Mario Jertec tvrdi da ovaj kamion nije imao zabranu prometovanja tim pravcem. "To je redovna cesta, samo što je zabrana nosivosti za određenu težinu vozila, a ovo je mali kamion i on smije tu ići“, rekao je za Dnevnik Nove TV.

Članica mjesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej rekla je kako je već ranije upozoravala na ovu ulicu. "U zadnje dvije godine stalno im pišemo dopise i čak sam ih i ja zvala osobno jedno popodne, jer oni ne izlaze. Tražili smo jaču ophodnju baš zbog toga što ovdje izlaze kamioni i što se ludira po ovoj cesti“, naglasila je.

Ministar o tragediji

'Nažalost, saznao sam da je djevojčica od nekih sedam ili osam godina poginula jer je pretrčavala kolnik. U ovom trenu nemam više informacija osim da se provodi očevid. U svakom slučaju tragedija koja se mogla i treba izbjeći, ali je potrebno da sudjeluju svi – i institucije, ali i roditelji koji moraju voditi računa o tome gdje su djeca. Tragedija u svakom slučaju', komentirao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, prenosi N1.