nesvakidašnji sudar

Kakva prometna nesreća; jurio, pa sletio na parkirana vozila u Slatini

25.09.2023 u 14:29

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju se u Ulici kralja Zvonimira u Slatini dogodila nesvakidašnja prometna nesreća koja je obzirom na prizor četiri razbijena vozila samo srećom završila bez nastradalih, s većom materijalnom štetom

Vozač osobnog automobila starosti 49 godina kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,86 g/kg je u subotu prije ponoći u Ulici kralja Zvonimira u Slatini uzrokovao slijetanje vozila s ceste, priopćila je PU virovitičko-podravska.

Ovaj vozač je upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i smanjenoj preglednosti uslijed kiše koja je padala i noćnim uvjetima vožnje, uslijed čega je došlo do nekontroliranog kretanja vozila po kolniku.

Prvo je vozilom zahvatio šljunčani kolni prilaz i prednjim dijelom vozila udario u smjerokazni stupić, nakon čega je, nastavivši nekontrolirano kretanje po zelenoj površini došlo do zanošenja vozila i udara lijevom bočnom stranom vozila u drveni nosač telekomunikacijske infrastrukture koji je bio pričvršćen za betonski nosač i metalni ormarić pokraj njega.

Drveni stup je pao na tri vozila parkirana na šljunčanom kolnom prilazu, kojom prilikom je došlo do odbacivanja vozila u zrak i udara lijevim bočnim dijelom u lijevi bočni dio prvoga parkiranog vozila koje je pomaknuto i prevrnuto na desnu bočnu stranu, pri čemu je zadnjim dijelom udarilo u obiteljsku kuću, a gornjim dijelom u sljedeće parkirano vozilo dok je vozilo u pokretu poprečno zaustavljeno gornjim dijelom na gornjim dijelovima dva parkirana vozila.

Osim vozača je u ovoj prometnoj nesreći sudjelovao i 18-godišnji putnik. Vozač i putnik nisu koristili sigurnosni pojas.