povreda ugleda

Zbog četničkih pjesama u Kninu priveden 63-godišnjak

21.08.2023 u 11:41

Bionic
Reading

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995.g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.

ŠibenikIN doznaje kako je policija imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.