nerazjašnjene okolnosti

Poznati zagrebački noćni klub Mint potpuno izgorio, šteta oko 100.000 eura

19.09.2023 u 07:16

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Ulici Florijana Andrašeca noćas je izgorio veći dio kluba Mint

Pod nerazjašnjenim okolnostima noćas je došlo do požara u poznatom zagrebačkom klubu Mint na Trešnjevci te je izgorio veći dio inventara u njemu. Kako doznaje Jutarnji list, dojavu o buktinji zagrebački vatrogasci i policija dobili su oko 3 sata.

'Vidi se veliki plamen kod Cibone. Ne znam točnu adresu', glasila je otprilike dojava nekoliko minuta poslije tri sata u noći.

Zagrebački vatrogasci odmah su se odazvali na intervenciju te locirali točno mjesto buktinje u 3.14 sati. Kako piše Jutarnji, požarom je zahvaćena prostorija od 300 četvornih metara. Vatrogasci su nakon gašenja provjeravali zidove koji su obloženi drvom, spužvom i tkaninom, a intervencija je trajala do 5 sati. Navodi se da je ispred kluba i unutar njega postavljeno mnogo kamera za videonadzor, pa se pretpostavlja da će to pomoći u istrazi toga kako je došlo do požara.

  • +24
Izgorio klub Mint Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

24sata doznaje da je na teren izašlo 14 vatrogasaca s pet vozila. Dva sata kasnije požar je ugašen i u tijeku je očevid. Klub je otvoren krajem 2019. godine, a bio je omiljena zagrebačka destinacija za noćni provod, poznat po cabaret večerima. Preko ljeta je bio zatvoren, a jučer su na Instagram Storyju objavili oglas za nove hostese. Prema pisanju medija, klub u vrijeme izbijanja požara nije radio, a ozlijeđenih nije bilo.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek / Pixsell

O požaru u njegovu klubu izjavu za medije dao je vlasnik Kristijan Babić.

'Čuli smo jutros, nažalost da je klub izgorio. Još ne znamo koja je šteta unutra. Mene su obavijestili moji suradnici i ja sam došao čim sam mogao. Nemamo nikakve sumnje, jesu li instalacije ili je to nešto drugo. Klub je trebao biti otvoren kroz desetak dana, ovo je jedan veliki udarac. Nismo nikakve prijetnje dobivali. Kolika je šteta vidjet ćemo detaljno kad uđem unutra. Unutra je bila sva oprema spremna za otvaranje kluba, šteta je sigurno velika. Sigurno ćemo otkazati neke evente jer će nam biti potrebno neko vrijeme da obnovimo cijeli klub', rekao je Babić, a prenosi 24sata.

Zagrebački noćni klub Mint u noćašnjem je požaru u potpunosti izgorio, a kako navode u utorak iz zagrebačke policije uzroci se utvrđuju, ozlijeđenih nije bilo dok je materijalna šteta oko 100.000 eura. Ne precizirajući o kojem se klubu radi, iz zagrebačke su policije priopćili kako je požar izbio noćas oko 3 sata u Ulici Florijana Andrašeca u unutrašnjosti ugostiteljskog objekata iz još neutvrđenog razloga, a ugasili su ga vatrogasci. Objekt nije poslovao, u njemu nije bilo osoba, a u požaru je u potpunosti izgorio.

Tijekom požara nije bilo ugrožavanja druge imovine niti sigurnosti osoba. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura, a očevid će se obaviti danas, poručuju iz policije. Mint je otvoren u prosincu 2019., a kako mediji navode, mogao je primiti i do 1000 osoba.