okolica pazina

Istrijani opelješili 86-godišnjaka za 170 tisuća dolara pa kupovali aute

17.09.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Četvoricu mladića policija je uhitila zbog osnovane sumnje da su u okolici Pazina počinili kazneno djelo teške krađe na štetu 86-godišnjaka te mu otuđili novac u vrijednosti od više od 170 tisuća dolara, izvijestila je u nedjelju istarska policija.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da su četvorica mladića - 21-godišnjak iz Umaga, dvojica 19-godišnjaka iz Umaga i Pule i jedan maloljetnik - 11. rujna u večernjim satima u okolici Pazina počinili tešku krađu na štetu 86-godišnjaka.

Nakon što su ušli kroz otvoreni prozor kuće u vlasništvu 86-godišnjaka, nasilno su otvorili zaključani radni stol i iz njega otuđili novac u vrijednosti od više od 170 tisuća dolara. 

Policija je već idućeg dana na području općine Kanfanar uhitila maloljetnika kojeg se dovodi u vezu sa događajem, a 13. rujna na području Vrbovskog uhitili su i 21-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Drugi 19-godišnjak uhićen je 14. rujna na području Zagreba te su svi prepraćeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Utvrđeno je kako su osumnjičeni dio ukradenog novca konvertirali u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba kako bi sakrili trag novca. 

Ukradenim novcem kupovali su skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe.

Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku.