policijsko izvješće

Indijac kod Hvara ronio na dah pa izgubio svijest, spasila ga policija

05.07.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Policija s Hvara spasila je u odvojenim akcijama dvije osobe na moru, državljanina Indije koji je ronio na dah i izgubio svijest, te u akvatoriju Starog Grada muškarca koji je s glisera pao u more, izvijestili su u srijedu iz PU splitsko-dalmatinske

Kako se navodi u policijskom izviješću, u utorak, 4.srpnja oko 15,30 sati zaprimljena je dojava da je u uvali Ždrilca na Paklenskim otocima pozlilo muškarcu, kojem je odmah trebala liječnička pomoć. Prema informacijama s terena čovjek se nalazio u životnoj ugrozi jer se radilo o utapanju.

Službenici Policijske postaje Hvar su odmah sa službenim plovilom krenuli na mjesto događaja i prevezli tim hitne medicinske pomoći, koji je na vrijeme započeo pružanje pomoći.

Radilo se o 28-godišnjem državljaninu Indije, koji je stabiliziran i prevezen u luku, odakle je helikopterom prevezen u Split. Zadržan je na bolničkom liječenju i opravlja se.

Utvrđeno je da se uputio kajakom na Paklinske otoke, te je na udaljenosti oko 50 metara od obale ronio na dah nakon čega mu je pozlilo i izgubio je svijest.

Policija je također izvijestila kako je u utorak u 19 sati s trajekta zaprimljena dojava da se u akvatoriju Stari Grad na otvorenoj pučini nalazi gliser koji nekontrolirano kruži velikom brzinom, dok se jedna osoba nalazi bespomoćno u moru.

Policijski službenici su u suradnji s Lučkom kapetanijom Hvar umirili plovilo, te iz mora izvukli onemoćalu mušku osobu, pružili pomoć joj i prevezli do luke. Utvrđeno je da je muškarac tijekom vožnje pao iz gumenjaka, a plovilo je nastavilo nekontrolirano kružiti po moru.