kaznene prijave

HDZ-ov načelnik krivotvorio dozvole za gradnju, a ni nakon zabrane nije stao nego je uklonio službeni znak i završio projekt

09.11.2022 u 17:52

Bionic
Reading

Zadarska policija je po završetku kriminalističkog istraživanja podnijela kaznene prijave protiv trojice hrvatskih državljanina od 34, 38 i 62 godine, zbog protupravne gradnja na pomorskom dobru na širem zadarskom području, priopćila je u srijedu PU zadarska.

Dnevnik.hr neslužbeno doznaje da je među prijavljenima i Jure Brižić, HDZ-ov načelnik općine Preko kojega se sumnjiči i da je krivotvorio službene isprave, kao i da je uklonio službeni znak kojim se naređuje obustava radova. Brižić je najmlađi od trojca i ujedno investitor, navodi Dnevnik.hr koji otkriva i da se bespravna gradnja izvodila na otoku Ugljanu što policija također nije precizirala.

Kako se navodi u priopćenju Policijske uprave zadarske, Brižić, odnosno kako oni navode, 34-godišnjak je kao službena osoba i investitor na zemljišnoj čestici na pomorskom dobru na širem zadarskom području, na gradilište postavio ploču kojom se označava gradilište s podacima o građevinskoj dozvoli, iako je bio svjestan toga da jedinica lokalne samouprave prije građenja nije pribavila valjanju građevinsku dozvolu.

Nakon toga je s 38-godišnjakom, odgovornom osobom trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, kao izvođačem radova, i 62-godišnjakom, projektantom trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, na temelju prethodno izrađenog idejnog projekta, od rujna 2021. do veljače 2022., na zemljišnoj čestici koja je označena pomorskim dobrom izgradio nasip sa sunčalištem i rubnjacima te betonskim stepenicama za ulaz u more.

U veljači ove godine, nakon što je državni inspektorat zatvorio gradilište, 34-godišnjak je od veljače do travnja uklonio postavljene službene oznake i nastavio radove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv sve trojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava zbog Protupravne gradnja, dok se protiv 34-godišnjaka podnosi i kaznena prijava zbog Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Skidanje i povreda službenog pečata i znaka, dodaju iz Pu zadarske.