nema više utrkivanja

[FOTO] Noćna akcija zagrebačke policije: Uhvatili sedmoricu vozača ilegalnih utrka

11.12.2022 u 16:10

Bionic
Reading

Prometna policija postaje Lučko isključila je iz prometa u noći sa petka na subotu sedam osobnih vozila zbog sumnje u tehničku neispravnost, u akciji usmjerenoj vozačima koji se vikendom utrkuju na prometnicama te narušavaju javni red, izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija.

Policija je utvrdila i dva prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj zbog odbijanja testa na droge te zbog isteka prometne dozvole. Pregledano je ukupno 18 vozila.

Akcije je bila usmjerena vozačima koji se okupljaju kod jednog trgovačkog centa na području Zagreba u dane vikenda te tijekom dolaska i odlaska narušavaju mir građana bukom ispušnih sustava automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Pali vozači ilegalnih utrka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PU Zagrebačka

Pritom krše prometne propise jer upravljaju tehnički neispravnim vozilima, narušavaju javni red i mir u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u utrkama na javnim prometnicama.

Sedam vozila isključenih iz prometa zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske.

Policija skreće pozornost svim ljubiteljima brzina i utrka da ceste nisu namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, tehničkih mogućnosti i karakteristika njihovih vozila.

Za  to postoje posebno namijenjene površine, uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu, poručuju iz policije.