nesreća u luci

[FOTO/VIDEO] Kamion izvlačili iz mora u Splitu, ali je onda opet završio na dnu. Izvukli su ga iz drugog pokušaja

27.11.2021 u 12:21

Bionic
Reading

Izvlačenje kamiona koji je jučer oko 18.50 sati upao u more u splitskoj luci počelo je jutros. Vozilo je potonulo, a na teren su sinoć izašli ronioci koji su provelio podmorske izvide i osmislili plan vađenja na kopno

Nakon što je krenulo izvlačenje uz pomoć balona sajli i autodizalice pojavili su novi problemi pa je kamion ponovno potonuo na morsko dno, javlja Dalmatinski portal.

Zbog vremenskih uvjeta je odlučeno da se 30 tonska dizalica zamijeni masivnijom, 70 tonskom. Nakon toga akcija će se nastaviti.

Izvlačenje kamiona iz mora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Naši ronioci su još sinoć ušli u more kako bi označili kamion i kako bi ga na neki način usidrili što je bilo izuzetno zahtjevno i opasno. Nastavili smo raditi i danas, ali zbog vremenskih uvjeta moramo raditi s većom dizalicom kako bi što prije izvukli potopljeni objekt - kazao nam je Boran Martić, vlasnik tvrtke Stijeg koja je specijalizirana za podvodne radove.

Ronioci su dodali da je sinoć bilo dosta teško raditi po mraku, ali sve je napravljeno, osiguran je plovni put da brodovi ne zapinju.

'Kamion je bez problema jutros izašao, ali zbog vremenskih uvjeta ga nismo uspjeli izvući i zato ćemo morati posao ponoviti s većom dizalicom', opisali su ronioci.

Nova dizalica stigla je oko 13 sati, a nedugo potom kamion je izvučen.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da su vlasnici kamiona Poljaci. Od ravnatelja Lučke uprave Split Vice Mihanovića su doznali da je uzrok ove bizarne nesreće u kojoj je, srećom, stradao samo kamion, taj što je vozač zaboravio potegnuti ručnu...

Sve okolnosti događaja će na terenu pokušati odgonetnuti policijiski službenici kojima su se na mjestu nesreće pridružili i službenici Lučke kapetanije.

  • +25
Izvlačenje kamiona iz mora Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX