U APARTMANU

[FOTO] Dolijala Ruskinja koja je u Zagrebu na crno ženama pumpala usne i obraze

06.09.2022 u 23:10

Bionic
Reading

Hijaluronski fileri za usne, obraze i cijelo lice, kortikosteroidi, antihistaminici. Sve to u Hrvatsku je donijela Ruskinja koja je bila prijavljena i radila u jednom zagrebačkom apartmanu. Tamo je ženama ubrizgavala filere iako nije imala dozvolu za rad ni dozvolu boravka

Inspektori su, doznaje RTL, mjesecima istraživali Ruskinju. Otvorili lažni profil na društvenim mrežama i s njom dogovorili termin, nakon čega je 'pala'. 'Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000 kuna te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti. Inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7000 kuna', priopćili su iz policije. Kako doznaje RTL, Ruskinja je tri filera naplaćivala po 200 eura, iako je prosječna cijena jednog dvije i pol tisuće kuna.

'Po pitanju pacijenta može se dogoditi stvarno ozbiljna komplikacija - sljepoća, lokalna kloroza na koži, na nosu. Infekcija. Može doći do sepse, do meningitisa i tako dalje. Fascinantno gdje je ljudska glupost', rekao je za RTL Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni plastični kirurg glave i vrata, estetski kirurg.