odjeknula eksplozija

Cure detalji mogućeg motiva bombaša iz Rijeke, u centru svega je jedna trgovačka tvrtka?

28.05.2023 u 10:28

Bionic
Reading

Noćas oko 00,30 sati u blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Ozlijeđenih osoba nije bilo, priopćila je PU primorsko-goranska

Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, policijski službenici Policijske uprave primorsko – goranske su ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedene osobe su uhićene i privedene u policijsku postaju.

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u svezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci.

Kako pak javlja Jutarnji list, policija sumnja kako je motiv postavljanja i detoniranja eksplozivnih naprava ispred trgovačkih centara Plodine u Rijeci kriminalni, a ne politički. Odnosno, da su bombe postavljene kao neka vrsta stvaranja pritiska na tu tvrtku.

Trgovački centar u Kostreni kraj kojeg su bombaši uhićeni također pripada Plodinama, kao i trgovački centar na Vežici, gdje je eksplozivna naprava postavljena tjedan dana ranije.

Policija je, doznaje list, već neko vrijeme motrila trgovačke centre Plodine u Rijeci, te su bombaš sinoć zapravo upali u policijsku zasjedu.

Nepoznata naprava eksplodirala u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti.

O svemu se na Facebooku oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 'Čestitam policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira', poručio je.