teškoće u prometu

Dvije prometne nesreće na A1, vozi se uz ograničenje brzine, zatvoren tunel Grič

30.09.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je u subotu rano poslijepodne da su se na autocesti A1 dogodile dvije prometne nesreće, između čvorova Zadar centar i Posedarje te Perušić i Otočac, u smjeru Zagreba, zbog čega se vozi uz ograničenje brzine.

Između čvora Perušić i čvora Otočac vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, kolona vozila proteže se oko 6 kilometara, a vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Grič u smjeru Zagreba. Između čvora Zadar centar i čvora Posedarje, promet se vodi po dvije prometne trake, vozi se uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat. HAK moli vozače za strpljenje.

Zbog povećane gustoće prometa te sprječavanja stvaranja zastoja vozila u tunelu, privremeno je prekinut promet u tunelu Grič u smjeru Zagreba te je kolona duga oko 3 km.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na pojedinim dionicama autocesta te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, poručuju iz HAK-a.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na čvoru Varaždin zatvoreni su izlazni krak iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina i ulazni krak iz smjera Varaždina u smjeru Goričana. Obilazak iz smjera Zagreba za Varaždin: čvor Novi Marof (A4)-DC24-Možđenec (DC22)-DC3-Novi Marof-Turčin (DC2)-Varaždin, a iz smjera Varaždina za Goričan: Varaždin-Bartolovec-Šemovec (DC2)-čvor Ludbreg (A4).