UŽAS U BEOGRADU

Dječak u školi ubio osmero djece i zaštitara, ranio sedmero, poznato je i tko su žrtve

03.05.2023 u 09:24

Bionic
Reading

U beogradskom naselju Vračar došlo je do pucnjave u zgradi Osnovne škole Vladislav Ribnikar, u kojoj je, kako je potvrdio MUP Srbije, ubijeno devetero osoba - osmero učenika i zaštitar - dok je sedmero osoba ranjeno. Napadač je 14-godišnji učenik koji je pucao u nastavnicu, zaštitara i učenike

'U pucnjavi koja se u srijedu ujutro dogodila u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru ubijeno je osmero djece i djelatnik osiguranja dok su šestero djece i učiteljica škole ozlijeđeni te ih trenutačno zbrinjavaju u Urgentnom centru i dječjoj bolnici u Tiršovoj. Učenik ove škole (2009.), osumnjičeni koji je počinio ovo kazneno djelo, pronađen je i uhićen u školskom dvorištu. Sve policijske snage i dalje na terenu intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije', priopćio je MUP Srbije.

Policija je objavila i inicijale ubijenih: u predvorju škole pronađena su tijela učenika A. B., B. A., S. N. te djelatnika osiguranja D. V. U učionici razreda VII/2, kojem pripada osumnjičeni učenik, ubijeni su A. D., K. M., M. A., E. K. i A. Č.

U Urgentni centar dovezene su četiri osobe: B. A., uzrasta 13 do 14 godina, K. H., uzrasta 13 do 14 godina, 53-godišnja nastavnica povijesti T. S. te još jedno dijete nepoznatog identiteta, uzrasta 13 do 14 godina. U dječju bolnicu u Tiršovoj dovezeno je troje ozlijeđene djece: V. M. (2010.), J. D. (2010.) te djevojčica nepoznatog identiteta i uzrasta.

  • +9
Pucnjava u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: A.M./ATA Images /PIXSELL

U Vladi Srbije održat će se izvanredna tiskovna konferencija u 13.15 sati, na kojoj će biti izneseni službeni podaci, a medijima će se obratiti ministar prosvjete Branko Ružić, ministrica zdravstva Danica Grujičić te predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pucnjava se dogodila tijekom sata povijesti oko 8.40 sati, a meta napadača bili su nastavnica povijesti i zaštitar.

Kako isti portal doznaje iz dječje bolnice u Tiršovoj ulici, troje djece prebačeno je u ovu bolnicu, a jedno od njih životno je ugroženo te je odmah odvedeno na operaciju. Još dvoje djece ima prostrijelne rane. Doktor Marko Ercegovac iz Urgentnog centra rekao je za RTS da je dvoje ozlijeđenih koji su dovezeni u tu ustanovu izvan životne opasnosti.

Izvor: Pixsell / Autor: A.M./ATA Images

'Policija je uputila sve raspoložive ophodnje, odmah izašla na teren i privela osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više metaka u pravcu učenika i osiguranja ove škole', priopćio je MUP Srbije nakon masakra.

Srpski mediji javljaju da je identitet ubojice poznat, a kao motiv ubojstva navodi se činjenica da je prije nekoliko dana dobio lošu ocjenu upravo iz povijesti.