strašna priča

Dijete preminulo jer ga majka nije vodila liječniku, novac od humanitarne akcije potrošila na sebe

09.10.2021 u 11:39

Bionic
Reading

Podignuta je optužnica protiv majke (34) koja je u humanitarnoj akciji skupljala novac za dijete koje nije liječila. Dijete je preminulo, a majka je donirani novac potrošila na sebe.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta, rođenog 2008. godine, između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva, uslijed čega je prouzročena smrt djeteta. Na teret joj se i stavlja kazneno djelo utaje.

Optužnicom se ženu tereti da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta, te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju. Zbog toga je neliječenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta koje je naposljetku preminulo.

Također, na teret joj se stavlja i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. godine, tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, 422.546 kuna potrošila za osobne potrebe.