rezultat očevida

Dijete bacilo pirotehničko sredstvo susjedu na balkon u Splitu i izazvalo požar

24.12.2023 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon provedenog očevida, na požaru koji je nešto prije 21 sat sinoć zahvatio stan na Splitu 3, utvrđeno je da ga je izazvalo dijete koje je iz susjednog stana bacilo pirotehničko sredstvo na plastičnu balkonsku roletu.

Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a izvješće će biti dostavljeno ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite:

'Policijski službenici su u suradnji sa inspektorom protupožarne zaštite obavili očevid u stanu i utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su ne nalazili na balkonu, također oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Također, utvrđeno je da pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana.

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti policije i dostaviti će izviješće nadležnom ODO-u Split i Ravnateljstvu civilne zaštite radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti', kazali su iz policije za Slobodnu Dalmaciju.

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policija podsjeća roditelje da je djeci mlađoj od 14 godine zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava.