korisni rad

Đakićev sin vrijeđao policajce, pravomoćno je osuđen, ali u zatvor neće

27.10.2021 u 13:48

Bionic
Reading

Tomislavu Đakiću (23), sinu saborskog zastupnika HDZ-a Josipa, nedavno je na Županijskom sudu u Karlovcu potvrđena presuda kojom je osuđen za prijetnje policajcima u lipnju prošle godine

Presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz lipnja ove godine, koja je postala pravomoćna u rujnu, izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada.

U kaznu mu je uračunat i mjesec dana koje je, nakon samog događaja, proveo u istražnom zatvoru zbog čega mora odraditi još 540 sati društveno korisnog rada. Sud mu je odredio i zaštitni nadzor, koji može trajati do završetka rada za opće dobro, te uključivanje u psihosocijalni tretman.

Riječ je o događaju od 18. lipnja 2020. na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Naime, tog je dana oko ponoći zatražena intervencija policajaca iz VIII policijske postaje PU zagrebačke zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira odnosno sukobu više ljudi ispred jednog restorana, piše 24 sata.