detalji potjere

Bjegunac koji je autom projurio kroz cijeli Zagreb nije bio pijan ni drogiran

15.02.2024 u 19:43

Bionic
Reading

DORH za Vida Davida K. (27) traži pritvor kako ne bi opet divljao u prometu. Otkrili su kako je po gradskim ulicama jurio 140 km/h, prelazio na crvena svjetla i namjerno se zabio u policijske aute

Ugrozio je time svoj, život drugih ljudi te onih policajaca koji su ga slijedili s najmanje deset vozila po cijelom Zagrebu. Zato su ga prijavili i za prisilu prema službenoj osobi te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Za to mu prijeti višegodišnja kazna zatvora, pišu 24 sata.

Potjera u Zagrebu okončana je kod Sky Officea Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/Pixsell

On se oko 21.45 sati prednjim desnim dijelom svog automobila zabio u lijevu stranu službenog policijskog automobila te je nastavio voziti. Samo tri minute kasnije, pri većoj neutvrđenoj brzini, desnom se stranom svog auta zabio u lijevu stranu drugog auta policije. Tu je naglo skrenuo u lijevo te udario prednjim dijelom auta u stražnji kraj prvog policijskog automobila - opisali su iz DORH-a sraz Davida s policijom u Jarunskoj ulici te potom na raskrižju Ulice Hrvatskog sokola i Zagrebačke avenije.

Nakon snažnog udarca pri velikoj brzini policijski se auto zarotirao na cesti i udario u razdjelnu površinu. Dva policajca su se natukla i lakše ozlijedila. Bjegunac je nastavio bježati te je poslije i sam, nedaleko od Sky Officea, sletio s ceste.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Neslužbeno se doznaje kako od policije nije bježao vozeći pod utjecajem alokohola ili droge.

  • +13
Velika policijska potjera u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL