NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE

Biogradska policija 67-godišnjaku oduzela ratno streljivo, ručne bombe i mine

04.07.2023 u 19:19

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je u utorak PU zadarska

Na temelju naloga Županijskoga suda u Zadru, policijski službenici proveli su pretragu doma i ostalih prostorija koje osumnjičeni koristi na širem biogradskom području, a pronađene su i oduzete 54 ručne bombe u drvenom vojnom sanduku, 11 antimagnetskih protutenkovskih mina, jedna minobacačka granata, 241 komad vojnoga streljiva različitoga kalibra te 48 komada streljiva za pištolje raznoga kalibra.

Pronađeno je i 11 komada lovačkih patrona, pištolj, jedan spremnik za pištolj, 90 komada inicijalnih kapisli za streljivo, oko tri kilograma olovnih balina za punjenje sačmenog streljiva, dvije limene posude u kojima je bilo oko 300 grama baruta te oprema za punjenje lovačkih patrona. Od osumnjičenog muškarca oduzeta je i jedna lovačka puška koju je posjedovao legalno.

Pronađeno oružje izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te će biti zbrinuto prema pravilima struke, navodi se u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 67-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je danas predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Iz Policijske uprave zadarske podsjećaju građane da akcija 'Manje oružja, manje tragedija' i dalje traje te ih pozivaju da se riješe oružja bez sankcija

U mjesecu lipnja, građani su policijskim službenicima na području PU zadarske predali ukupno 4541 komad streljiva različitoga kalibra, dvije ručne bombe, tri puške, pištolj, dva spremnika za streljivo, šest mina te dva komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava.