NESREĆA U LUPOGLAVU

Automobil sletio niz padinu i izgorio, poginula braća. Jedan je imao 19, a drugi samo 12

15.09.2023 u 12:25

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 17.45 sati na području Lupoglava, poginule su dvije osobe

Prema neslužbenim informacijama HRT-a radilo o dvojici mlade braće iz Lupoglava. Kako u petak navečer javlja Glas Istre, jedan je imao 19, a drugi 12 godina. Vozili su se u očevu Renault Cliu.

Nesreća se dogodila kada je nepoznati vozač upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, lokalnom cestom od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu. Dolaskom na ravni dio, gdje je cesta u padu, vozač je prešao na lijevu stranu i udario u stablo uz lijevi rub kolnika. Nakon što se automobil odbio od stabla, sletio je niz padinu i zapalio se.

Automobil je u potpunosti izgorio, a njemu su pronađena tijela dvije mrtve osobe.

Policijski službenici obavili su očevid, a nadležna državna odvjetnica naložila je obdukciju tijela radi utvrđivanja uzroka smrti, kao i vještačenje vozila.

Spaljeni automobil nalazi se u dvorištu policije u Pazinu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelić/Pixsell

Policija nastavlja utvrđivati okolnosti nesreće te poduzimati radnje u cilju utvrđivanja identiteta osoba koje su pronađene u vozilu.

'Za sada nema sumnje da je nešto drugo bilo osim prometne nesreće. Bio je kolnik mokar, nizbrdica oko osam posto i onda utvrđuje se krim istraživanjem što se točno dogodilo. Zasad po saznanjima radi se o prometnoj nesreć'i, rekao je Josip Lukić, voditelj službe prometne policije u PU Istarskoj.

  • +4
Automobil iz provalije u Lupoglavu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL