na plaži planjka

26-godišnji Vukovarac uhićen zbog izazivanja požara u kojem je izgorio kafić u Novalji

14.09.2022 u 12:15

Bionic
Reading

Policija je uhitila 26-godišnjeg Vukovarca zbog sumnje da je 1. kolovoza izazvao požar u kojemu je izgorio kafić u Novalji na otoku Pagu, a zbog čega je kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Ličko-senjska policija u srijedu je priopćila kako osumnjičenog tereti da je zajedno s još jednom zasad nepoznatom osobom usred noći otvorenim plamenom izazvao požar na trstikom prekrivenom krovištu kafića u vlasništvu 57-godišnjaka iz Novalje, pri čemu se vatra proširila i na metalnu konstrukciju objekta.

U razrješenju ovog nedjela policiji su pomogli građani nakon što je objavljena fotografija muškarca koji se s dovodio u vezu s potpaljivanjem požara, čime je izazvao opasnost za imovinu većeg opsega i prouzročio veliku materijalnu štetu. U požaru je izgorio ugostiteljski objekt u sklopu poznate paške plaže Planjka u mjestu Stara Novalja, čiji je krov bio prekriven s više desetaka centimetara trstike kao lako gorivog materijala. Policija je 26-godišnjaka uhitila te će ga uz posebno izvješće predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

  • +26
Veliki požar u Zaprešiću Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac