KONKURENCIJA KLEMMU

Mirko Norac bacio se u zaštitarski biznis

17.05.2016 u 11:39

Bionic
Reading

Umirovljeni general Mirko Norac-Kevo, osuđen za ratne zločine u Domovinskom ratu, od 1. siječnja prokurist je zaštitarske tvrtke Noky Security. Kao vlasnik firme vodi se njegov otac Ante Norac-Kevo, a direktor je Josip Norac-Kevo

Tvrtka je osnovana u prosincu 2015. sa sjedištem u ulici Jakova Gotovca u Zagrebu, s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Prema podacima sa Sudskog registra Ministarstva pravosuđa osim zaštitarske djelatnosti tvrtka se može baviti i detektivskim poslovima, upravljati nekretninama, savjetovati i ostalo.

Pokušali smo od Ante Norca-Keve doznati kakvi su im poslovni planovi, ali on nije bio raspoložen za razgovor s novinarom. Njegov sin Mirko s medijima ne komunicira već godinama.

Noky Security do 8. travnja tražio je preko portala za zapošljavanje tri operatera za centralni dojavni sustav te 15 zaštitara. Za pretpostaviti je kako su sva ta radna mjesta popunjena.

Vodeće zaštitarske tvrtke u Hrvatskoj su Sokol Marić u vlasništvu Zlatka Martića, Securitas koja je dio istoimene multinacionalne grupacije te Klemm Sigurnost čiji je gazda Josip Klemm, jedan od vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj ulici.

Osim što su nedavno ušli u zaštitarski biznis obitelj Norac bavi se i turizmom. U Biogradu na zemljištu darovanom od gradskih vlasti Ante Norac Kevo izgradio je dvokatnicu sa tri apartmana koje iznajmljuje

Mirko Norac osuđen je za ratne zločine u Gospiću i Medačkom džepu na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Prije pet godina pušten je na uvjetni otpust nakon što je odslužio dvije trećine kazne.

Država od njega te Tihomira Oreškovića i Stjepana Grandića, članova tkz. gospićke skupine traži odštetu od ukupno 2,3 milijuna kuna kako bi se pokrili iznosi isplaćeni obiteljima žrtava.