TRAŽI SE KUPAC I ZA ALUFLEX

Hypo prodao TLM-TVP austrijskom Eurisu

13.08.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Austrijska banka Hypo Alpe-Adria-Bank International izvijestila je u ponedjeljak da je prodala neizravni vlasnički udio u šibenskoj tvornici valjanih proizvoda TLM-TVP austrijskom poduzeću Euris

U austrijskoj banci ističu da su 'ugovori potpisani i zaključeni ovih dana u Austriji i Hrvatskoj'.

Euris je trenutno najveći i najvažniji klijent TLM-TVP-a a bavi se kupnjom i prodajom aluminija, ističe se u priopćenju. Sjedište mu je u Beču a njegovi su vlasnici Marko i Loran Pejčinoski. Aktualnom je transakcijom Euris postao vlasnik 84 posto udjela u hrvatskom poduzeću.

Vrijednost transakcije nije navedena.

U banci nazivaju novog kupca ulagačem iz branše koji će se u hrvatskom poduzeću angažirati na dulji rok i 'osigurati mu strategiju koja će biti u interesu TLM-TVP-a, njegovih radnika, klijenata, dobavljača i cijele regije'.

Banka je kupila TLM-TVP 2007., a prodaji je prethodila 'opsežna organizacijska i ekonomska sanacija', nakon višegodišnjih gubitaka, tvrde u Hypo Alpe Adria Internationalu.

Hrvatski proizvođač alufolija Aluflex još nije prodan a glasnogovornik banke kazao je u ponedjeljak za austrijsku novinsku agenciju APA da je pokrenut postupak prikupljanja neobvezujućih ponuda.

Banka je nakon nacionalizacije 2009. bila prisiljena restrukturirati poslovanje i prodati one dijelove koji nisu dio njezinih temeljnih aktivnosti.