AMBICIOZNI PLANOVI

Zračna luka Rijeka očekuje nastavak rasta

25.01.2016 u 08:43

Bionic
Reading

Zračna luka (ZL) Rijeka očekuje u 2016. godini nastavak rasta svih fizičkih pokazatelja za oko 10 posto, doznaje Hina iz ZL Rijeka

Prošla godina bila je za ZL Rijeka rekordna po broju operacija zrakoplova, količini prodanog goriva i broju putnika, ističe Uprava te zračne luke, a taj trend planira nastaviti u 2016. godini uz očekivano povećanje svih fizičkih pokazatelja za oko 10 posto.
Operacije zrakoplova povećane su u prošloj godini za oko 70 posto u odnosu na 2014., a broj putnika za oko 30 posto, na 140 tisuća putnika, doznaje se iz ZL Rijeka.

Prošle godine ZL Rijeka ostvarila je dobit od oko 150 tisuća kuna, no pritom ističe da je to bila prva godina bez subvencija iz državnog proračuna, odnosno druga godina zaredom u kojoj je ostvarila dobit nakon niza gubitaških godina.

Osim nekoliko novih destinacija u Skandinaviji i baltičkim zemljama, ZL Rijeka planira u ovoj godini po prvi put u povijesti uvesti i domaće linije u zimskoj sezoni 2016./2017.

Namjerava proširiti i suradnju s muzejima Primorsko-goranske županije te nastaviti s uređenjem i prilagodbom putničke zgrade, kao i daljnja ulaganja u infrastrukturu i sigurnost letačkih operacija. Osim toga planira shuttle prijevozom povezati manje gradove u okolici sa zračnom lukom.