HRVATSKI BORDEAUX

Zlato i srebro u Njemačkoj za baranjska vina

06.10.2016 u 13:53

Bionic
Reading

Cabernet sauvignon, merlot i graševina Vina Belje na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina Mundus Vini u Njemačkoj okićena su zlatnom i srebrnom medaljom, a pinot crni osvojio je zlatnu plaketu Europske federacije biotehnologa u Bolu na Braču

Zlato i titulu najboljeg crnog vina iz Hrvatske u Njemačkojje osvojio vrhunski cabernet sauvignon berbe 2009. te vrhunski merlot iz 2012.Istovremeno su ugledni profesori na skupu Europske federacije biotehnologa(EFB) u Bolu na Braču u grupi crnih pinota, šampionom proglasili beljski pinotcrni, također iz 2012. godine.

Vinima Belje, ističe se u priopćenju koje potpisujedirektorica marketinga i turizma Belja Ljiljana Vajda Mlinaček, ta su priznanjapotvrda velikog potencijala Baranje i hrvatskog Podunavlja u proizvodnjiizuzetnih i autentičnih vina koja oduševljavaju svjetske znalce zbog čega ih nečudi što pojedini ocjenjivači Baranju uspoređuju s francuskim Bordeauxom.

Suzana Zovko, enologinja Vina Belje rekla je kako su hrvatskoPodunavlje i Baranja poznate vinogradarske i vinarske regije s brojnimprirodnim pogodnostima, omeđene dvjema velikim rijekama Dravom i Dunavom tevelikim brojem sunčanih sati što uz plodno tlo i iskusne vinogradare i vinarerezultira autentičnim vinima koja se posebno i dugo pamte.

385061,228547,376554,388568