NASTAJE RIVIERA ADRIA

Zlatni otok i Rabac pripajaju se porečkoj Rivieri

03.05.2011 u 11:14

Bionic
Reading

Turističkoj tvrtki Riviera Poreč pripojit će se tvrtke Zlatni otok i Rabac, a nakon pripajanja doći će i do promjene imena Riviere Poreč u Riviera Adria, sa sjedištem u Poreču, priopćeno je danas iz Valamar hotela i ljetovališta, tvrtke koja upravlja turističkim kapacitetima tih triju tvrtki

Kako se navodi u priopćenju, nadzorni odbori turističkih tvrtki Zlatni otok d.d, Rabac d.d. i Riviera Poreč d.d su na jučer održanim sjednicama dali suglasnost na predloženi nacrt ugovora o pripajanju Zlatnog otoka i Rapca trgovačkom društvu Riviera Poreč.

Prema tom nacrtu ugovora, Riviera Poreč preuzima ukupnu imovinu pripojenih društava, kao i sva njihova prava i obveze u zamjenu za svoje dionice, čija će ukupna nominalna vrijednost iznositi 334,76 milijuna kuna, odnosno 31,4 posto temeljnog kapitala Riviera Adria nakon pripajanja

Tvrtka Dubrovnik Babin-kuk d.d. ostaje kao i do sada tvrtka kćer u većinskom vlasništvu Riviere Poreč, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, uprave svih tvrtki usuglasile su i zajednički prijedlog novog imena društva Riviera Poreč koje bi nakon pripajanja glasilo Riviera Adria, sa sjedištem u Poreču.

'Konačna odluka o odobrenju i provedbi predloženog pripajanja očekuje se na glavnim skupštinama svih navedenih društava koje su planirane za kraj lipnja, nakon čega bi, slijedeći daljnju zakonsku proceduru, nova tvrtka pod nazivom Riviera Adria d.d. i službeno počela poslovati početkom kolovoza ove godine', navodi se u priopćenju.

Najavljuje se i da će se nakon pripajanja predložiti da Upravu Riviera Adrije čine četiri člana - predsjednik Uprave Veljko Ostojić te članovi Uprave Edi Černjul, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš

'Ovim pripajanjem nastaje najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj po prihodima i ukupnim kapacitetima', ističe se u priopćenju.

Po podacima koji se iznose, ukupni nekonsolidirani prihod kompanija Riviera Poreč, Zlatni otok i Rabac prošle je godine iznosio 637 milijuna kuna, dok je ukupni konsolidirani prihod s Dubrovnik-Babin kukom iznosio 820 milijuna kuna.

Nakon procesa pripajanja, Riviera Adria bit će vlasnik 17 hotela, 8 turističkih naselja i 7 kampova, što s pribrojenim kapacitetima Dubrovnik-Babin kuka čini 17 posto ukupnih kategoriziranih smještajnih jedinica u Hrvatskoj u hotelima, turističkim naseljima i kampovima.

Riviera Adria zapošljavat će 2.500 radnika u sezoni, od kojih 40 posto stalno zaposlenih, navodi se u priopćenju i ističe kako se provođenjem ovog projekta zadržavaju svi zaposlenici i njihova stečena prava.

Nova organizacija rada predviđena je u nekim poslovnih funkcijama koje su do sada postojale u svakoj destinaciji, a u novoj kompaniji se objedinjuju (primjerice financije i računovodstvo, kontroling, IT i ljudski resursi).

Za najveći broj radnika, poglavito u operacijama, odnosno u objektima, organizacijskih promjena neće biti, ističe se u priopćenju.