ebrd i hpb

Žene u poduzetništvu: Od snova do održivog poslovanja

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 07.06.2019 11:18
  • Objavljeno 07.06.2019 u 11:16
Žene u poduzetništvu

Žene u poduzetništvu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPB

Održana je završna edukacija za žene poduzetnice u organizaciji EBRD-a na kojoj je Hrvatska poštanska banka potvrdila značajnu ulogu u tom poslovnom segmentu. Na edukativnim radionicama sudjelovali su Nives Erceg, direktorica Regionalnog centra za gospodarstvo Zagreb Istok i Ivo Rako, voditelj tima poduzetničkog centra

Ciklus edukacija posvećen jačanju ženskog poduzetništva kroz nefinancijsku podršku poduzetnicama, HPB je započela prošloga travnja. Na konferenciji Žene u poduzetništvu uz više od 100 poduzetnica, predstavnica velikih kompanija i financijskih institucija otvorila priliku za bolje povezivanje i ohrabrivanje poduzetničkih projekata, priopćili su iz HPB-a.

Nakon edukacija u Solinu i Puli, HPB se pridružila četverodnevnom programu EBRD-a u Zagrebu. Dvadesetak uspješnih poduzetnica imale su priliku predstaviti tvrtke, projekte i izazove financiranja, a bankari su im ukazali na najvažnije detalje koje banke promatraju kada odlučuju o financiranju. Važno je jasno predstaviti ideju, znati koje tržište ciljate, za kakvu investiciju trebate novac i kako ćete novac vratiti, poručile su trenerice iz EBRD-a koje su vodile radionicu.

'Što vrijedi za jednog poduzetnika, ne vrijedi za drugoga, pa u suradnji s bankarima trebate doći do najboljeg rješenja za sebe', istaknula je Erceg.

'Često imamo ideale iz djetinjstva, želimo promijeniti svijet i to je pozitivno, ali poslovanje je potrebno učiniti održivim', poručila je Andrea Vugrinović iz EBRD-a.

Edukacija

Edukacija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPB

'S poduzetnicama smo razgovarali o dokumentaciji za financiranje, investicijskim kreditima, garancijama kao i o pripremama za sastanke s bankarima', rekao je Rako.

Uz podršku EBRD-a i HPB-a, partnerstva i kontakte koje su dobile na edukacijama poduzetnice imaju temelj za jačanje poslovanja u kojem je važno usuditi se i ne oklijevati, ali i sjesti i napraviti poslovni plan, zaključuju organizatori.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!