NAKON FABEKOVE OSTAVKE

Željko Pokrovac preuzeo Gredelj

22.09.2009 u 14:27

Bionic
Reading

Uprava HŽ-Putničkoga prijevoza u svojstvu Skupštine TŽV-a Gredelj primila je na znanje neopozivu ostavku Antuna Fabeka koju je jučer podnio Skupštini te imenovala Željka Pokrovca za novog predsjednika Uprave Gredelja, priopćeno je iz HŽ Holdinga

Pokrovac je imenovan na razdoblje od četiri godine. Novi predsjednik Uprave Gredelja diplomirani je ekonomist koji u Gredelju radi od 2005. godine na radnom mjestu pomoćnika direktora prodaje i marketinga.

Prije toga, od 1982. do 2003. godine radio je u Končar-Električnim lokomotivama na raznim radnim mjestima, od rukovoditelja prodajnog odjela, direktora komercijale i financija do direktora proizvodnje i menadžera kvalitete. Između 2003. i 2004. bio je predsjednik Uprave tvrtke TOZ-Penkala.

Antun Fabek jučer je podnio ostavku, a kao razlog naveo je poteškoće koje Gredelj ima u sklapanju ugovora u inozemstvu, konkretno u Italiji, u kojima je jedan od uvjeta da se protiv članova Uprave Gredelja ne vodi istraga.

Pokretanje istrage protiv Fabeka i njegovog suradnika Josipa Bilića zatražilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo i to zbog sumnje da su oštetili Gredelj za 17,8 milijuna kuna, sklopivši štetni ugovor s tvrtkom The Mart Corporation iz SAD-a za nabavku opreme za pranje tračničkih dijelova i tračničkih vozila te uređaja za automatsku obradu otpadnih voda od pranja, uključujući montažu, puštanje u pogon i obuku.

Fabek tvrdi da je Gredeljev ugovor s američkom tvrtkom Mart Corporation uobičajen i da nije štetan te da je Gredelj u SAD-u i Hrvatskoj pokrenuo sudske postupke kojima potražuje uplaćena avansna sredstva umanjena za vrijednost isporučene opreme.