državna subvencija

Želite li nikad povoljnije kupiti hibridni ili električni automobil? Pročitajte ovo

24.04.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Nakon tri godine pauze Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u srijedu u 10 sati objavit će poziv na natječaj za kupnju električnih i hibridnih vozila, bicikla i motocikala. Za kupnju električnog auta mogu se koristiti poticaji do 80.000 kuna, za hibrid (s mogućnošću punjenja strujom) može se dobiti 40.000 kuna, a za bicikle i skutere do 20.000 kuna

Fondu treba dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisani prijavni obrazac koji će se od srijede od 10 sati moći preuzeti na stranici Fonda, presliku osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu.

Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu zaprimanja zahtjeva. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Hrvatskoj ili ranije nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bio korišten, piše Večernji list.

izdvojili smo

Pogledajte koliko možete uštedjeti na najpopularnijim električnim automobilima

Pogledaj galeriju

Inače, u natječajima 2014. i 2015. godine uz državnu potporu kupljeno je 1425 automobila. Većina do sada kupljenih vozila uz poticaje bili su hibridi (bez mogućnosti punjenja), koji se u novom krugu potpora neće poticati jer koriste fosilna goriva za primarni pogon.

Fond ima budžet od 12 milijuna kuna za građane i 13 milijuna kuna za privatne i javne tvrtke, zbog čega se očekuje da će planuti za samo nekoliko dana.

  • +18
Otvorenje stote električne punionice u sklopu Puni.hr platforme Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić