o milijanu brkiću

Zdravka Bušić: HDZ mora bolje paziti tko će nam sve doći u stranku, trebamo jače filtere

15.02.2020 u 19:04

Bionic
Reading

Gošća Dnevnika N1 televizije bila je kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a Zdravka Bušić. Osvrnula se na kampanju za unutarstranačke izbore i komentirala stanje u stranci. Zdravka Bušić otkrila je da se odlučila biti dio tima Andreja Plenkovića jer njegova politika je nešto u što vjeruje i pokazuje rezultate i uspio je unatoč svemu s čime se susreo u tri i pol godine i svladati i nadvladati sve poteškoće i prebroditi nevolje.

"Najviše mu zamjeraju koaliranje s HNS-om ili Milanom Bandićem, ali nitko ne gleda kako je došlo do toga i zašto. Kad bi se trezveno mirno i sadržajno ušlo u srž situacije onda bi se vidjelo, ja sam isto bila skoro uvjerena da se treba ići na izbore, ali ako sagledate u kakvoj je situaciji bila Hrvatska, što bi bilo s Agrokorom da je strmoglavo pao, ako idemo na izbore što se onda može odlučivati.", rekla je Bušić za N1.

Misli da je stabilnost bila važnija i misli da se išlo na izbore da bi Hrvtaska izgubila puno vremena i tko zna što bi se dogodilo s gospodarstvom i Agrokorom.

"Ne bi rekla da je koalicija s HNS-om politička trgovina. Previše se fokusiramo na jednu izdvojenu temu i onda na tu temu radimo projekcije što bi bilo, nije fer usmjeriti se na jednu točku gledanja i politika se mora promatrati u cjelini.

Na pitanje što misli o Milanu Bandiću kojem se sudi i o njegovim seksističkim ispadima kaže da je ona čovjek bez konflikta, nikada ne bi uvrijedila ljude. "Osobno ne podupirem niti seksističke izjave niti vrijeđanja i mene to osobno smeta", kaže Bušić, ali ponavlja da treba gledati širu sliku.

Na pitanje o izjavi Milijana Brkića o kultu obožavanja vođe kaže da je to i uvreda inteligencije i da je izrečeno izvan vremena i prostora.

Ističe da teško doživljava afere koje mediji otkrivaju o pojedincima iz HDZ-a jer nikada nije bila dio nijedne afere niti ima u životu repova. Neprirodno joj je da netko ulazi u politiku zbog ostvarivanja vlastitog interesa. "Mislim da bi trebali imati jače filtere koga primamo u stranku i iz kojih razloga ljudi ulaze u stranku", rekla je.