NEPOVOLJNA TRŽIŠNA KLIMA

Zatvara se outlet centar Sveta Helena

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 08.05.2012 17:25
  • Objavljeno 08.05.2012 u 17:25
Outlet centar Sveta Helena

Outlet centar Sveta Helena

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Goran Stanzl/Vecernji list

Tvrtka Zelina centar d.o.o. donijela je odluku o pokretanju procesa prenamjene Outleta Sveta Helena, trgovačkog centra kojim upravlja, u dogovoru s investitorima i poslovnom bankom Outlet Sveta Helena nastavit će s radom do 1. lipnja ove godine nakon čega će se krenuti s planiranjem i izvedbom novog projekta na postojećem zemljištu i infrastrukturi

Nezadovoljavajuća zakonska regulativa o poslovanju outleta u Hrvatskoj te krajnje nestabilno i neizvjesno tržište doveli su do dugoročno štetnih posljedica na cjelokupnom tržištu, što su i glavni razlozi odluke o prenamjeni projekta, navode iz Outleta Sveta Helena.

Napominju kako je u svijetu koncept outleta poznat više od 20 godina i odlično prihvaćen od kupaca, koji odjeću poznatih brendova mogu kupiti po izuzetno niskim cijenama. Raspon sniženja trebao bi se kretati od 30 do 70 posto, ali za trgovce u Hrvatskoj ne postoje adekvatne zakonske regulative koje bi ih usmjerile da se drže tih iznosa popusta.

'Neodgovornost kod poštivanja dogovorenih i potpisanih ugovornih uvjeta kroz dulje vremensko razdoblje kod pojedinih zakupaca kao partnera u poslovanju outleta su, između ostalog, ugrozili održivost projekta. Ugled projekta s vremenom je uništen i stvoreni su gubici. Iako smo ga i u teškim vremenima pokušali održati, stigli smo do točke u kojoj smo se odlučili pristupiti jedinom preostalom rješenju kako bismo izbjegli daljnje gubitke - jednostranim ili sporazumnim raskidima ugovora o zakupu te pokretanju procesa prisilne naplate', istaknula je Dragana Bokan, direktorica Outleta Sveta Helena.

U projekt Outleta Sveta Helena, koji je s radom počeo krajem 2008., investirano je ukupno 27 milijuna eura. U vlasništvu Zelina centra, tvrtke koja upravlja Outletom Sveta Helena, je zemljište od ukupno 150.000 četvornih metara, od čega je 13.000 četvornih metara prodajnog prostora već izgrađeno, dok je s fazom II, koja nije pokrenuta, ukupna investicija trebala iznositi oko 45 milijuna eura. Uz prodajna mjesta koja su nudila više od 150 različitih modnih brendova, outlet je imao i druge sadržaje poput restorana, kafića, igraonice za djecu i sl.

Trenutno se razmatra nekoliko zanimljivih projekata prenamjene, a konačna bi odluka trebala uslijediti već tijekom ove godine, navodi se i ističe da tvrtka Zelina Centar ne gasi svoje poslovanje već ostaje na tržištu s nekretninom nadomak Zagreba na izvrsnom prometnom položaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi