DASH, NE IDEŠ

Zašto trebamo vjerovati hrvatskim stjuardesama?

02.10.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Nije prošlo ni pola godine otkako se dio hrvatskih medija sprdao sa stjuardesama u štrajku (svibanj ove godine) koje su tražile poseban dodatak za rad u zrakoplovima Croatia Airlinesa tipa DASH

Vijesti o opasnim kvarovima na zrakoplovima DASH Croatia Airlinesa, koje je naša nacionalna aviokompanija uzela na desetogodišnji leasing, nižu se dan za danom, kao na pokretnoj traci. Zadnji je ceh zbog nepouzdanih zrakoplova umalo platio Dinamo.

A sve se to moglo izbjeći da je bilo sluha za poruke koje su svojoj upravi i hrvatskoj javnosti uzaludno odašiljale stjuardese u proljetnom štrajku.

Upozoravale su da je riječ o nesigurnim letjelicama i tražile isplatu dodatka za iznimno otežane uvjete rada te dodatni stres i strah u visini od 1000 kuna neto za svaki radni dan u avionu Dash Q400. Umjesto da je tada netko ozbiljno krenuo u provjere sigurnosti i funkcionalnosti tog tipa zrakoplova, stjuardese se pribijalo na stup srama.

Ismijavalo ih se pisanjem da su nezahvalne i pohlepne kukavice koje se boje letjeti, a letenje im je sastavni dio posla.

Sad vidimo da su bile u pravu, a zbilja je sreća u nesreći to što još nitko nije ozbiljno stradao u zrakoplovnim 'nezgodama' tipa DASH.

Zato drugi put vjerujte stjuardesama kad nam kažu da je let određenim tipom zrakoplova opasan. Ozbiljne su to žene.

Još uvijek nije kasno da se konačno posluša što su imale za reći i da nadležna nadzorna tijela konačno reagiraju.