VESELA DRAŽBA U LJUBLJANI

Zaključani sef Jure Jankovića prodan za 970 eura

12.02.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Zaključan sef u vlasništvu Jure Jankovića, mlađeg sina ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, prodan je u ponedjeljak na dražbi u Ljubljani za 970 eura, javila je privatna televizijska postaja POP-TV

Golemi sef kupio je poslovni dnevnik Finance. Riječ je o sudskoj ovrsi inventara nađenog u kući koju je svome sinu i njegovoj obitelji kupio ljubljanski gradonačelnik i nesuđeni predsjednik slovenske vlade Zoran Janković.

Početna cijena za sef bila je samo 150 eura, a nije poznato što se u njemu nalazi jer je zaključan. Bivši vlasnik odbija novome kazati šifru za njegovo otvaranje.

Iz Financa ističu da su sef kupili kako bi u njega pohranili dokumentaciju o sumnjivim poslovima bivšeg ljubljanskog gradonačelnika i njegove družine. Stručnjaci procjenjuju da je kupnja povoljna, jer je cijena takvog novoga sefa oko 2.000 eura.

Mladi Janković poznat je po rastrošnosti i životnome stilu kojim puni društvene rubrike tabloida. Njegov otac Zoran Janković dugo je godina bio direktor trgovačkog lanca Mercator, ali ima i privatnu tvrtku, koju je nakon ulaska u politiku prepustio na upravljanje starijemu sinu Damijanu koji sada vodi obiteljske poslove.

Jankovića se i dalje smatra jednim od bogatijih Slovenaca, ali mu je politička karijera u padu nakon izvješća protukorupcijskog povjerenstva objavljenog prije mjesec dana. Prema nalazu povjerenstva, gradonačelnik Ljubljane sustavno je kršio zakon o prijavi imovine dužnosnika, a sumnja se da je bio u sukobu interesa, jer je grad poslovao s tvrtkama koje su povezane s tvrtkama koje je Janković osnovao.