tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi u crvenome

Bionic
Reading

U utorak je na Zagrebačkoj burzi prevladavalo negativno ozračje, uz smanjenje likvidnosti u odnosu na prethodni dan. Tako su CROBEX i njegova uža inačica zabilježili pad od 0,6 posto. Većina sektorskih indeksa bila je u padu, s najlošijom izvedbom industrijskog sektora koji je oslabio za 0,9 posto. Jedini sektor koji je bio u zelenome bio je indeks transportnog sektora, zahvaljujući dobroj izvedbi Atlantske Plovidbe

Promet je bio slabiji u odnosu na prethodni dan, iznosivši 1,2 milijuna eura. Blok transakcije su bile prisutne, ali u znatno manjem volumenu nego prethodni dan, pri čemu je Valamar Riviera ostvarila 270 tisuća eura u blok transakcijama. U redovnom prometu najaktivnije se trgovalo dionicom Ericsson Nikola Tesla, koja je pala za 0,5 posto s prometom od 169 tisuća eura, dostigavši najnižu razinu u posljednjih mjesec dana. Također, aktivno se trgovalo dionicom Podravke, čija je cijena pala za 1,6 posto na 155 tisuća eura prometa.

Najveći pad zabilježila je dionica Kraša, koja je s padom od 16,7 posto pala na najnižu razinu ove godine. S druge strane, dionica Croatia Osiguranja ostvarila je rast od 6,6 posto, no uz manji volumen trgovanja.

Dobitnik dana: Croatia Osiguranje +6,56%   1.300,00

Gubitnik dana: Kraš -16,67%   100,00

CROBEX: -0,58%   2.787.06