TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Nastavak mješovitih izvedbi dioničkih indeksa, Podravka najlikvidnija

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Mješovite izvedbe dioničkih indeksa nastavile su se i u četvrtak, pri čemu je glavni dionički indeks CROBEX pao za 0,1 posto, dok je likvidnost ostala na skromnim razinama

CROBEX10 stagnirao je cijenom dok je širi tržišni indeks CROBEXplus imao manji pad od 0,03 posto. Sektorski indeksi završili su dan mješovitim predznacima, dok je najbolju izvedbu imao indeks građevinskog sektora, s rastom od 4,2 posto, a transportni indeks je ostvario gubitak od 1,3 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je svega 3,1 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti više od milijun kuna prometa. Najviše se trgovalo dionicama Podravke, koje su na prometu od oko pola milijuna kuna pale nešto više od 1 posto, a slijede ih dionice Turisthotela s prometom od gotovo 400 tisuća kuna i porastom cijene od 2,3 posto.

Gubitnike je predvodila dionica Slatinske banke koja je potonula 7,6 posto, a loše cjenovne izvedbe imale su i dionice Alpha Adriatic i Viro tvornice šećera koje su oslabile 7,2 posto i 7,1 posto.

Titulu dobitnika dana je prikupila dionica Maistre, koja je skočila 5,3 posto, a dobar dan su imale i dionice Instituta IGH i Ingre, koje su redom ojačale 5 posto i 3,3 posto.

Dobitnik dana: Maistra +5,30% 318,00

Gubitnik dana: Slatinska banka -7,58% 61,00

CROBEX: -0,09% 1.981,03

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!