TRAKAVICA TRAJE GODINAMA

Zagorski župan prijeti Andabaku: Pokreni projekt Stubaki ili odlazi!

24.07.2017 u 19:30

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u ponedjeljak je obišao Stubičke Toplice gdje se dotaknuo i projekta Stubaki. Taj projekt, u kojem je investitor poduzetnik Jako Andabak već godinama zapinje, što je Korala primoralo na prijetnje

'Nismo uspjeli s projektom Stubaki. Aneks ugovora potpisan na Županijskoj skupštini istječe krajem kolovoza. U rujnu moramo ići s novim ugovorom ili raskinuti postojeći. U vrijeme najveće krize 2008., 2009., 2010. ,2011. nije bilo vrijeme za investicije, međutim 2015., 2016. i 2017. su idealne za ulazak u jedan takav projekt', rekao je Kolar portalu Zagorje.com te najavio razgovor s  Andabakom već ovog tjedna.

'Ili će se krenuti s projektom ili će županija izaći iz projekta', dodao je  i istaknuo kako postoji još jedan zainteresirani investitor koji želi investirati u Stubičke Toplice te da su sve kombinacije moguće.

Kolar se dotaknuo i teme Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju i najavio kako županija nastavlja s ulaganjima te se kreće u uređenje bazena te se planiraju realizirati planovi koji će usko biti vezani za dogovor s Andabakom.

Upitali smo Andabaka što je s projektom Stubaki i brine li se što županija već ima alternativnog ulagača : 'Projekt je malo zapeo, ali će se nastaviti. Nije to tako ozbiljno', rekao je tportalu.

Projekt Stubaki predviđa izgradnju specijalne bolnice, hotela i popratnih sadržaja, sveukupne vrijednosti oko 100 milijuna eura.

Krajem 2013.,  Andabak je uvjeravao Kolara kako će projekt biti završen za tri i pol godine, no izgleda da je zastoj ipak malo ozbiljniji.