Air Serbia ima novu liniju

Zadar će od lipnja biti direktno povezan sa srpskom prijestolnicom

23.01.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Srbijanska nacionalna avio kompanija Air Serbia od lipnja uvodi sezonsku liniju za Zadar. Potvrdio je to u srijedu generalni direktor kompanije Duncan Naysmith, najavljujući sedam novih destinacija u ovoj sezoni

“Vrlo smo ponosni što možemo povezati srpsku prijestonicu sa novim gradovima, pojačavajući našu mrežu i omogućavajući našim putnicima da izaberu između 49 destinacija” izjavio je generalni direktor "Er Srbije" Dankan Nejsmit, piše Zadarski.hr.

Air Serbia uvodi redovne direktne letove preko cijele godine prema sedam novih destinacija – Kijev, Madrid, Barcelonu, Rijeku, Krasnodar, Helsinki i Kairo, kao i dve sezonske linije za Nicu i Zadar.

Prvi ozbiljno razgovori o zračnom povezivanju Zadra i Beograda počeli su još 2015. godine, a sastanak je tada održan u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Njihova tvrtka Etihad Airways je od srpnja 2013. godine strateški partner nekadašnjem JAT-u, koji je tada promijenio ime u Air Serbia. Međutim, zbog problema s Agencijom za civilno zrakoplovstvo, taj posao nije bio realiziran sve do sada.

Obzirom na interes na aktualnim linijama za Beograd koje već godinama prometuju iz Dubrovnika, Zagreba, Splita i Pule, sigurno je kako će i ova linija biti vrlo rentabilna.