novo u ponudi

Zaba uvela stambene kredite za mlade uz kamatu od 3,2 posto

18.09.2017 u 13:11

Bionic
Reading

Zagrebačka banka ponudila je nove stambene kredite za mlade do 45 godina uz kamatnu stopu već od 3,20 posto za prvih pet godina. Krediti su u ponudi od 15. rujna na rok otplate do 30 godina

Riječ je o kreditima s kombinacijom fiksne i promjenjive kamatne stope u kunama i s valutnom klauzulom u eurima. Kod kunskih kredita fiksna kamatna stopa iznosi 3,80% za prvih 5 godina, a sljedećih 25 godina za klijente banke promjenjiva kamatna stopa je 4,15% (ukupno EKS 4,06%). Kod kredita s valutnom klauzulom u eurima fiksna kamatna stopa iznosi 3,20% za prvih 5 godina, a sljedećih 25 godina za klijente banke promjenjiva kamatna stopa je 3,75% (ukupno EKS 3,54%).

Korisnici stambenog kredita za mlade mogu biti osobe koje nisu starije od 45 godina, a namijenjeni su kupnji, izgradnji, dovršenju nekretnine ili refinanciranju kredita u drugim bankama. Moguća je otplata u anuitetima ili ratama. Ne plaća se naknada za obradu kreditnog zahtjeva, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Kao instrument osiguranja koristi se zalog na nekretninu u omjeru 1:1 uz policu osiguranja imovine od požara i osnovnih opasnosti za imovinu danu u zalog i policu osiguranja korisnika kredita od posljedice nesretnog slučaja.  

Posebna ponuda stambenih kredita dostupna je do 30. studenoga.