Dočekali smo i to:

Wall Street i ulagači veselo prihvatili novu industriju - proizvođače marihuane

19.07.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Industrija marihuane polako, ali sigurno postaje mainstream u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Proizvođače i prerađivače marihuane vrlo dobro su privatili ulagači i financijaši - od četvrtka na Wall Streetu po prvi puta u povijesti napravljena je inicijalna javna ponuda dionica kompanije koja se bavi marihuanom - Tilraya

Kanadski Tilray, koji se bavi izradom premium proizvoda iz segmenta medicinske marihuane te svoju robu izvozi i u Hrvatsku, odlučio se na inicijalnu javnu ponudu dionica kroz koju je prikupljeno 153 milijuna dionica po cijeni od 17 dolara po dionici. Nakon dokapitalizacije tvrtka vrijedi 1,56 milijardi dolara.

'Ovo je veliki korak za industriju kanabisa i njihove planove za rast', rekao je za Financial Times, Matthew Kennedy jedan od stratega investicijske kuće Renaissance Capital.

Tilrayem se trguje na Nasdaqu, no i ostale američke burze mogu izlistati kompanije sve dok su njihove operacije legalne u zemljama u kojima djeluju.

Burzovni stručnjaci dodaju kako tvrke koje se bave kanabisom sada imaju puno jasniji put do kapitala nakon što je SAD počeo institucionalizirati ulaganje u tu industriju. Nasdaq, ali i burza u New Yorku otvorene su za tu vrstu ulaganja, koju su odlično prihvatili i ulagači, piše FT.

  • +3
Marihuana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia