SASTANAK U BEOGRADU

Vučić: Nećemo dopustiti da srpske kompanije trpe štetu zbog Agrokora

19.04.2017 u 15:00

Bionic
Reading

Srbija neće dopustiti da domaće kompanije pretrpe štetu zbog Agrokora, kazao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na početku sastanka s predstavnicima Slovenije, Crne Gore i BiH

Srpski premijer Aleksandar Vučić i ministri trgovine i poljoprivrede Rasim Ljajić i Branislav Nedimović sastali su se danas u Vladi Srbije s ministrima trgovine i ekonomije Slovenije, Crne Gore i BiH kako bi razgovarali o situaciji vezanoj za poslovanje koncerna Agrokor.

Sastanku u Nemanjinoj 11 prisustvuju ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju u Vladi Slovenije Zdravko Počivalšek, ministrica ekonomije u Vladi Crne Gore Dragica Sekulić i potpredsjednik Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Premijer Vučić na početku je naglasio da je, na osnovi mjera koje je njegova Vlada donosila, obavljen uvid u financijske transakcije poduzeća koja posluju u sustavu Agrokora u Srbiji, javlja Tanjug.

'Tamo gdje ima neisplaćenih 20, 30, 40 milijuna eura, to nećemo dopustiti da se prelijeva na štetu domaćih kompanija, ali to je jedino što je moguće', kazao je Vučić.

Govoreći o eventualnim mogućnostima i načinima da se zaštite domaće firme, on je rekao da Vlada može ići na određene privremene mjere, pred Privrednim sudom.

'Što se tiče Mercatora S, mi imamo direktan financijski ugovor sa slovenskim Mercatorom, a ne direktan s Agrokorom. To nam daje neku vrstu nezavisnosti s Agrokorom, ali u krajnjoj liniji, u istoj smo situaciji', rekao je premijer gostima na početku sastanka.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata, a po završetku javnost će o detaljima biti obaviještena priopćenjem.

Cilj je sastanka taj da se vidi što je svaka država pojedinačno uradila te da se ocijene mogućnosti za zajedničko djelovanje.